Porodilištem su se orila Ivanova korita

Izvor: Blic, 03.Jan.2014, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodilištem su se orila "Ivanova korita"

Ljubica Njegomir Živić u prvoj sekundi 2014. u porodilištu u Višegradskoj na svet je donela devojčicu Sonju. SREĆA Ljubica se na nagovor majke porodila prirodnim putem

Beba teška tri kilograma rodila se prirodnim putem, a mama i beba se osećaju dobro. Predsednik privremenog organa grada Beograda Siniša Mali posetio je mamu i bebu i darovao im 300.000 dinara.

- Presrećni smo. Sonja se rodila samo nekoliko sekundi posle ponoći. Malo je falilo da se rodi istog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana kada i ja, jer je moj rođendan 31. decembra - rekla je zadovoljna Ljubica za “Blic”.

Pevačica Merima Njegomir, ponosna baka, nije mogla da sakrije uzbuđenje zbog niza okolnosti pod kojima se njena ćerka porodila, kao i simboličnog datuma. Naime, Merima je Ljubicu rodila 31. decembra, a ona je u prvoj sekundi januara dobila Sonju. Takođe, druga pevačicina ćerka rodila je sina Filipa na svoj rođendan.

Merima Njegomir

- Toliko sam uzbuđena da se to ne može opisati rečima, ceo dan mi zvoni telefon, svi nas zovu da nam čestitaju. Ljubici je termin za porođaj bio polovinom januara, ali je ona zbog praznika i neradnih dana preventivno 31. decembra otišla u bolnicu da je doktor pregleda. Odmah joj je rekao da ne može da je pusti iz bolnice i da je pitanje sata kada će se poroditi. - rekla je Merima za “Blic”, dodavši da je neverovatan osećaj kada su prvi vatrometi u ponoć odjekivali gradom, a istog trenutka ima je doktor saopštio da je na svet došla beba Sonja.

Pevačica nam je ispričala da joj se ćerka požalila da je prirodni porođaj bio veoma bolan.

- Rekla sam Ljubici: Ako sam ja mogla zbog rođenja tebe da porovedem Novu godinu u porodilištu, možeš vala i ti. Svo četvoro moje dece rodila sam u Višegradskoj. Iako nigde nisam nastupala za Novu godinu, babicama sam pevala “Ivanova korita” - kroz osmeh nam je prepričala Merima.

U GAK-u “Narodni front” prva beba je takođe devojčica. Nju je minut posle ponoći majka Gordana Zečević (35) rodila carskim rezom.Gordanu je oko dva sata posle ponoći posetio premijer Srbije Ivica Dačić i uručio joj zlatnik na poklon. Inače i premijer je rođen 1. januara.

Novi Sad: Majina treća sreća

Prvu bebu u novosadskom porodilištu posle ponoći 1. januara je rodila je Maja Batez. Ona je na svet donela ćerkicu od 3.880 grama, dugačku 49 centimetara. Ovo je Maji treće dete. Na poklon od Grada je dobila 100.000 dinara. R.Š.

Kragujevac: Čekala bebu 17 godina

Prva beba rođena u Kragujevcu u 2014. godini je devojčica. Nju je rodila Snežana Matović, tačno u 01.07 sati, a njena kći, inače prvo dete, koje je čekala punih 17 godina bila je teška 2,82 kilograma. Grad Kragujevac ju je darivao sa 100.000 dinara. N.R.

Niš: Zlatnik za malog Sergeja

Prva rođena beba u 2014. je dečak, koji će se prema najavi roditelja Andreje i Miloša Stojkovića zvati Sergej. Dečak je težak je 3.200 grama i dugačak 50 centimetara. Sergej je dobio zlatnik, a poklon od 50.000 dinara roditeljima su dali porodilištu. I.A.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.