Pored Novog Sada niče neobičan hotel koji će vas oduševiti (FOTO)

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pored Novog Sada niče neobičan hotel koji će vas oduševiti (FOTO)

Naselje Šangaj uskoro dobija pansion za kućne ljubimce!

U okviru Prihvatlišta za napuštene životinje u Šangaju uskoro će početi gradnja i pansiona gde će građani moći da ostave četvoronožne kućne ljubimce na čuvanje. Novosadsko JKP "Zoohogojena" bi do kraja juna trebalo da raspiše tender za izvođača radova, a planirano je da čitav posao vredan oko 27 miliona dinara bude završen do kraja godine.

Devojčica i pas svojim dobrim delom rasplakali planetu! >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << (FOTO/VIDEO)

Trenutno se, kako kaže Aleksandar Bursać, direktor ovog preduzeća, prikupljaju građevinske i druge dozvole, a i nadležne inspekcije bi trebalo da obave svoj deo posla, posle čega sledi raspisivanje tendera, što se očekuje krajem ovog meseca.

- Pansion za životinje će biti odvojen od prihvatilišta, i prostiraće se na oko 200 kvadratnih metara - kaže Bursać. - Kako je predviđeno projektom, tu će postojati i teren za istrčavanje, što će boravak u pansionu učiniti još prijatnijim.

Prema rečima našeg sagovornika, u pansionu će biti mesta 50 pasa, ali i drugih kućnih ljubimaca kada njihovi vlasnici otputuju na odmor.

- Planirano je da se u okviru pansiona obezbedi i prostor za mačke, ptice i druge kućne ljubimce, objašnjava Bursać. - Sve životinjske će biti fizički i vizuelno odvojene, što će omogućiti mir za različite korisnike privremenog smeštaja. O psima će se brinuti kvalifikovani veterinari i zoohigijeničari.

Srbija je ponosna na ovog momka (FOTO)

U prihvatilištu ovog preduzeća, koje je sa radom počelo pre tri godine, ima 170 boksova za pse koje su neodgovorni vlasnici ostavili na ulici, kao i paviljon za mačke. Tu je zbrinuto više od 300 napuštenih pasa.

- Problem su neodgovorni vlasnici pasa koji svoje ljubimce ostavljaju nezbrinute na ulici. - Upućeni tvrde da pojedinci svoje pse dode na novosadske ulice i iz drugih mesta u okolini, kako se oni ne bi vratili.

Povoljnije cene

Cena smeštaja u pansionu još nije određena, ali u "Zoohigijeni" tvrde da će njighova tarifa biti povoljnija od smeštaja u privatnim pansionima koji već postoje u Novom Sadu.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.