Izvor: Blic, 14.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popustila birokratija, kliconoša u bolnici

Popustila birokratija, kliconoša u bolnici

Poljoprivrednik iz Ježevice kod Požege, kod koga je otkrivena tuberkuloza, posle dvadesetak dana konačno je smešten u bolnicu.

Dugo su se nadležni lekari iz požeške bolnice i AT dispanzera Doma zdravlja u Požegi ubeđivali sa birokratijom iz regionalnog Fonda zdravstvene zaštite da se ovaj bolesnik mora hospitalizovati o trošku države, shodno Zakonu o lečenju zaraznih bolesti, iako nema overenu knjižicu zbog neplaćanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << doprinosa. Za to vreme, bolesnik se ambulantno lečio o svom trošku, kupujući i one lekove koje država dobija kao humanitarnu pomoć od Međunarodnog globalnog fonda za borbu protiv tuberkuloze. I, što je još gore, predstavljao je, kao potencijalni kliconoša, opasnost za sredinu u kojoj se kretao.

Pošto je i 'Blic', krajem prošle nedelje, objavio tekst o ovom problemu, iz požeškog AT dispanzera smo dobili obaveštenje da je pravna zavrzlama rešena i da je bolesnik konačno hospitalizovan na osnovu Zakona o lečenju zaraznih bolesti.

U ovom momentu nemamo informaciju da li će neko iz regionalnog Fonda odgovarati što rešenje nije ranije pronađeno i da li će bolesniku biti refundirana sredstva koja je izdvojio za lečenje.

D. Jovanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.