Izvor: B92, 18.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo signal kablovske mreže

Beograd -- Pretplatnici PTT kablovske mreže koji od jutros nisu imali signal, sliku su dobili oko 17 časova.

U pošti nam je rečeno da je kvar izazvao požar na optičkom kablu ispod pruge na Novom železničkom mostu.

Bez TV signala tokom čitavog dana bilo je oko 25.0000 domaćinstava, pretplatnika PTT-a iz Novog Beograda i Zemuna. Oni su i prvi o kvaru obavestili nadležne iz pošte.

Požar je izbio na Novom železničkom mostu na mestu na kojem optički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kabl, koji šalje signal za korisnike sa Novog Beograda, izlazi iz zemlje.U PTT-u kažu da je problem to što na na tom delu pruge ima dosta smeća koje se tu već godinama baca.

Većina je signal dobila kasno popopdne, a ekipe na terenu još osposobljavaju mrežu i za ostale pretplatnike. Sledećih dana, kažu u pošti, zbog nastavka radova korisnici mogu očekivati kratkotrajni prekid slike.

Prethodno je Demokratska stranka saopštila da sumnja da je građanima dela Beograda isključen signal kablovske televizije zbog emitovanja završne konvencije te stranke.

"S obzirom na to da će danas biti emitovana završna konvencija Demokratske stranke, imamo razloga da sumnjamo da je reč o smišljenoj akciji", naveo je DS.

"Pozivamo nadležne da se ne služe miloševićevskim metodama u obračunu sa protivnicima i da se omogući normalan prijem televizijskog signala svim građanima", navodi DS u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.