Izvor: B92, 20.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo napad na Evanđeosku crkvu

Kraljevo -- Nakon molotovljevog koktela, na automobil starešine Evanđeoske crkve u Kraljevu nepoznati počinioci danas su bacili zelenu boju.

Boja je bačena dok je automobil bio parkiran u ulici blizu crkve. "Dok sam se nalazio u crkvi, gde smo čistili od gareži i paljevine koju je prouzrokovao 'molotovljev koktel', bačen u noći između nedelje i ponedeljka, neko je na haubu mog automobila prosuo zelenu farbu", rekao je sveštenik Aleksandar Vitakić. Tokom vikenda dogodilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nekoliko napada na manje verske zajednice u Srbiji.

Kraljevačka policija je izvršila uviđaj u ulici gde je automobil bio parkiran. Takođe, istraga bacanja bombe pre dva dana je u toku.

Flaša sa zapaljivom tečnošću koja je bačena na Evanđeosku crkvu pre dva dana izazvala je požar u kome nije bilo povređenih. Vatra je oštetila crkveni nameštaj, tepih i klima-uređaj, a zidovi i stolice u prostoriji za bogosluženje su prekriveni slojem gareži i čađi.

Evanđeoska crkva u Kraljevu ima stotinak vernika i do sada je sprovela više dobrotvornih akcija, uključujući pomoć izbeglicama sa Kosova i Metohije koji žive u toj opštini i davanje božićnih paketića siromašnoj kraljevačkoj deci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.