Pomor ribe kod Valjeva, jedna osoba uhapšena!

Izvor: BKTV News, 09.Avg.2017, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomor ribe kod Valjeva, jedna osoba uhapšena!

Odmah je predat tužilaštvu.

U reci Ribnici, u delu toka koji protiče kroz Mionicu, došlo je do pomora veće količine sitne ribe.

Kako je preneo Telegraf, policija je uhapsila vlasnika mioničke mlekare, B.K. zbog sumnje da je ta mlekara u Ribnicu prosula određenu količinu surutke.

Radnici kopali u centru grada, a onda se skamenili pred prizorom koji su ugledali (VIDEO)On je osumnjičen za zagađivanje životne sredine, a prema navodima Telegrafa, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mionički ribolovci su prijavili pomor ribe i da je voda crna. Pojedini meštani Minice su su prijavili da je u reku ispuštena veća količina surutke.

"Sumnja se da je vlasnik mlekare dao nalog radniku da prospe oko 24.000 litara surutke. Jedan deo surutke je ispušten u Ribnicu, što je dovelo do pomora ribe. Pretpostavlja se da je ta mlekara određenu količinu surutke ispuštala i ranije u Ribnicu, ali je preksinoć, zbog niskog vodostaja reke, došlo do pomora ribe", navode izvori ovog portala.

Šok za šokom! Reka se totalno osušila i sve ove godine krila ovo na dnu! (FOTO)Policija je vlasnika mlekare uhapsila u utorak popodne i on je predat mioničkom tužilaštvu, koje ga je nakon saslušanja pustilo na slobodu. Na lice mesta su pored javnog tužioca izašle republička i opštinska inspekcija, policija i predstavnici ribolovačkog udruženja.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.