Pomoć za devojčicu koja boluje od cerebralne paralize

Izvor: RTS, 05.Nov.2018, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć za devojčicu koja boluje od cerebralne paralize

Petri Stevanović iz Beograda, koja boluje od cerebralne paralize, danas je u specijalnoj osnovnoj školi "Novi Beograd" uručeno pomagalo - neurološka stolica.
Pomagalo joj je uručilo Udruženje "Čepom do osmeha" u okviru istoimene akcije, a predsednica tog udruženja Vanja Petković je rekla da je ovo 25. pomagalo koje je uručeno.

"Ovo je naš 25. osmeh i 25. uspeh. Ovo je veoma velika stvar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za nas i mnogo sam ponosna na sve sakupljače u celoj Srbiji koji učestvuju u ovoj akciji i doprinose tome da ona bude ovako uspešna. Svaki pojedinac koji sakuplja plastični čep je za nas veoma bitan", rekla je Petkovićeva.
Podsetila je da akcija "Čepom do osmeha" traje šest godina i da je širom Srbije postavljeno više od 2.000 kutija za sakupljanje čepova.
Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović je poručio da je važno da budemo dobri prema našoj planeti i društvu u kojem živimo.
"Upravo zato je važno da imamo akcije poput ove koje će obuhvatati, pre svega, humanost i pomoć onima kojima je to najpotrebnije, kao što je to danas Petra, ali i brigu prema našoj planeti", dodao je Radović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uručeno pomagalo devojčici koja boluje od cerebralne paralize

Izvor: Radio 021, 05.Nov.2018

Petri Stevanović iz Beograda, koja boluje od cerebralne paralize, danas je u specijalnoj osnovnoj školi "Novi Beograd" uručeno pomagalo - neurološka stolica...Petra je učenica drugog razreda, i pomagalo će joj olakšati svakodnevno funkcionisanje, time što će moći neometano da sedi. Pomagalo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.