Pomen za oficire poginule na radaru

Izvor: Blic, 06.Apr.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomen za oficire poginule na radaru

Na Kraljevom stolu na Maljenu, mestu gde su potporučnici Željko Savičić i Siniša Radić nastradali pre tačno 18 godina, pomen su im održale njihove kolege iz 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja VOJIN, porodice i predstavnici Grada Valjeva.

Siniša i Željko imali su svega 23 godine i nekoliko meseci radnog iskustva kada su na borbenom zadatku, u kabini radara, nastradali nakon bombardovanja NATO avijacije 6. aprila 1999. godine.

- Vaše sinove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << niko ne može vratiti ali mi kao jedinica smo tu da sećanje na njih nikada ne izbledi i da se njihovo herojstvo prenosi kroz nove generacije oficira. Oni su na oltar otadžbine položili ono najsvetije, svoje živote i upisali se u knjigu besmrtnih heroja zajedno sa velikanima Prvog i Drugog svetskog rata – rekao je na pomenu komandant 126. brigade VOJIN pukovnik Predrag Đorđević.

Inače, pre dve godine na mestu pogibije dvojice potporučnika na Kraljevom stolu, njihove kolege inicirale su podizanje spomen crkve u kojoj je služena liturgija za Željka i Sinišu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.