Polovina internet saobraća ne potiče od ljudi!

Izvor: NovaEnergija.net, 08.Feb.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polovina internet saobraća ne potiče od ljudi!

Kada pomislite na veb, onda svakako zamišljate ljude na drugoj strani. Mobilni telefoni, laptopovi i velike cevi povezuju korisnike sa različitih strana sveta, ali ljudi nisu jedini kojima internet služi za povezivanje. Prema novom izveštaju, više od polovine internet saobraćaja sada dolazi od botova, softverskih aplikacija dizajniranih da rade sve, od postavljanja poruka do isporuke boljih rezultata pretrage.
Botovi su ovih dana sposobni da obavljaju bilo koji poonavljajući proces >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << koji na internetu rade i korisnici, ali baš kao i korisnici i oni to čine sa pomešanim rezultatima. Neki su dobri a drugi štetni. Dobra vest je da je upotreba dobrih botova porasla prošle godine, dok je upotreba loših botova u padu.
Dobri botovi su dizajnirani da nadgledaju ili poboljšaju naše iskustvo pregledanja. Loši botovi se koriste za krađu sadržaja, nadgledaju veb servere i kradu podatke analitike. Oni takođe koštaju i kompanije i procenjuje se da je to oko sedam milijardi godišnje u pogledu prihoda zbog oglasnih prevara.
Izvor: TheNextWeb/Benchmark
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.