Poljoprivrednici prosipali mleko ispred Vlade Vojvodine

Izvor: BKTV News, 24.Feb.2013, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivrednici prosipali mleko ispred Vlade Vojvodine

Grupa poljoprivrednika proizvođača mleka organizovala je danas protest ispred zgrade Vlade Vojvodine zbog aktuelne situacije u vezi sa sumnjom u prisustvo nedozvoljenih količina aflatoksina u mleku. Proizvođači mleka su u znak protesta ispred ulaza u zgradu Vlade Vojvodine prosuli nekoliko desetina litara mleka.
Oni su negodovali zbog izjave pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića da svojoj deci ne daje da piju mleko, jer tvrde da je njihovo mleko ispravno i da ga oni daju svojoj deci.

Organizacija, koja se predstavila kao Asocijacija proizvođača mleka Vojvodine, pozvala je u subotu građane na današnji protest, a od toga se ogradila Centralna asocijacija proizvođača mleka Vojvodine, koja je navodne organizatore protesta, nazvala “fantomskom” organizacijom.

kupljeni građani su rekli da su došli da zaštite svoju proizvodnju i optužili Vladu Vojvodine da je svojim izjavama nanela nemerljive štete primarnim proizvođačima. Oni su upućivali uvredljiva poruke na račun vojvođanskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića i pokrajinskog premijera Bojana Pajtića.
“Oni nas uništavaju sa svojim izjavama. Moje krave su zdrave i sve srpske krave su zdrave”, rekao je proizvođač iz Titela Milovan Trivunović.
Izvor: Tanjug, Beta
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Protest poljoprivrednika: Novim Sadom teklo mleko

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Feb.2013

Više od sto proizvođača mleka iz Vojvodine protestovalo je ispred pokrajinske Vlade. Oni su optužili pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, Gorana Ješića da širi neistinu u vezi sa kvalitetom mleka.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.