Pokušaj nove izolacije kosovskih Srba

Izvor: S media, 23.Apr.2010, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušaj nove izolacije kosovskih Srba

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je ukidanje mreže mobilnih operatera iz Srbije na Kosovu i Metohiji pokušaj nove izolacije kosovskih Srba i pozvao predstavnike medjunarodnih mirovnih misija Ujedinjenih nacija da spreče incidente prema srpskom stanovništvu u toj pokrajini.

"Pritisci ekstremista na povratnike, kao i ukidanje mreže mobilnih operatera iz Srbije od strane privremenih vlasti u Pokrajini stvaraju nove napetosti i atmosferu nesigurnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i straha medju Srbima na Kosovu i Metohiji", istakao je u Cvetković u saopštenju koje prenosi vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kako je naveo, prekidanje veza srpskih sredina u Pokrajini sa svetom predstavlja pokušaj nove izolacije kosovskih Srba.

Vlada Srbije insistira da mirovne misije Ujedinjenih nacija, UNMIK i EULEKS preduzmu hitne mere na sprečavanju incidenata i doprinesu uspostavljanju trajnog mira na području južne srpske pokrajine, kazao je Cvetković.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Sprečiti incidente prema srpskom stanovnistvu

Izvor: Kurir, 23.Apr.2010

BEOGRAD, 23. aprila (Tanjug) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković pozvao je danas predstavnike međunarodnih mirovnih misija Ujedinjenih nacija da spreče incidente prema srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji. Pritisci ekstremista na povratnike, kao i ukidanje mreže mobilnih operatera iz...

Nastavak na Kurir...

Mihajlović: Jedino razgovor sa mirovnim misijama

Izvor: Kurir, 23.Apr.2010

BEOGRAD, 23. aprila (Tanjug) - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je danas da vlada i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju jedino razgovorom s predstavnicima međunarodnih mirovnih misija, Euleksom i UNMIK-om može da insistira da se spreči pokušaj prekidanja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.