Pokrenuta kampanja Uprava po meri svih nas

Izvor: RTS, 30.Nov.2019, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta kampanja "Uprava po meri svih nas"

Vlada Srbije uz podršku Delegacije EU u Srbiji pokrenula je kampanju "Uprava po meri svih nas", koja će trajati do kraja decembra. Pravo na jednak i nepristrasan tretman, lepu reč, profesionalnu uslugu, dostojanstvo, učešće u donošenju odluka o raspolaganju javnim novcem, poštovanje propisanih pravila – samo su neki od važnih postulata uprave po meri svih građana koji će biti predstavljeni tokom promotivne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kampanje.
Kako je saopšteno iz Vlade, kampanja je kreirana kako bi se kod građana Srbije podigla svest o važnosti reforme javne uprave u efikasan, otvoren i transparentan servis građana i privrede.

Takođe, navodi se da kampanja prikazuje aktivnosti i rezultate reforme javne uprave, koju Vlada sprovodi uz podršku EU, kako bi se građanima pružile informacije o njihovim pravima i ohrabrilo njihovo veće učešće u procesu donošenja odluka.
Kampanja pod sloganom "Uprava po meri svih nas" obuhvata seriju televizijskih spotova, događaja, bilborda, novinskih oglasa i tekstova u kojima će građani moći da se upoznaju sa procesom reforme javne uprave.
Reformom, koja je zasnovana na Strategiji za reformu javne uprave i pratećem Akcionom planu, koordinira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.
U njenu implementaciju je uključeno više državnih institucija koje, uz stručnu i finansijsku podršku EU, stvaraju uslove za savremenu i efikasnu javnu upravu – upravu po meri svih građana.
Tokom kampanje, koja će trajati do kraja decembra, biće predstavljena i posebna internet stranica na kojoj će građani na jednom mestu moći da pronađu sve najvažnije informacije o aktivnostima koje se sprovode, kao i brojna korisna uputstva i objašnjenja za pojedine administrativne postupke i procedure.
EU snažno podržava reformu javne uprave u Srbiji i do sada je našoj zemlji donirala ukupno više od 200 miliona evra za poboljšanje javne uprave, od čega je 70 miliona bilo direktna budžetska podrška, zaključuje se u saopštenju Vlade Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kampanja Vlade "Uprava po meri svih nas"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2019

Vlada Srbije uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji pokrenula je kampanju pod sloganom "Uprava po meri svih nas" čiji je cilj da ukaže na glavne postulate uprave - pravo na jednak i nepristrasan tretman, lepu reč, profesionalnu uslugu, dostojanstvo, učešće u donošenju odluka o raspolaganju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.