Pokazali šta znaju,  na redu je - sreća

Izvor: Glas javnosti, 02.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokazali šta znaju, na redu je - sreća

BEOGRAD - Još danas će trajati groznica polaganja prijemnih ispita za upis budućih akademaca na državne fakultete. U ponedeljak, prvog dana ispiti su se polagali na beogradskom Arhitektonskom, Pravnom, Ekonomskom, Elektrotehničkom, Saobraćajnom, Pravoslavno-bogoslovskom, Fakultetu političkih nauka, Farmaceutskom i Stomatološkom, dok je juče polaganje ispita organizovano na Građevinskom, Filološkom, Filozofskom fakultetu...

Svi srednjoškolci koji ne budu uspeli da se upišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u junskom roku imaće drugu šansu od 1. do 19. septembra, kada će biti drugi upisni rok.

Na Pravnom i Fakultetu bezbednosti danas bi trebalo da budu objavljeni i prvi preliminarni rezultati prijemnih ispita, a radoznali mladići i devojke i poneki roditelj su još u toku jučerašnjeg prepodneva obilazili fakultete kako bi videli preliminarne rezultate testova.

Uroš Jovanović iz Ušća, koji je polagao prijemni na Pravnom, kaže da pitanja nisu bila teška, ali da su neka bila dvosmislena i nerazumljiva.

- Siguran sam da sam ga dobro uradio. Učio sam i spremao se, jer prava ne želim da upišem zato što ne znam šta ću, nego zato to želim. Nisam uopšte išao na to da nešto prepišem, a moram da priznam da to nije ni bilo moguće. Pre početka su nam uzimali i telefone, mada su u amfiteatru nalazili i po neku bubicu ili puškicu. Nisam primetio da je iko i pokušao da prepisuje - kaže samouvereno Uroš.

I Jelena Todorović iz Doboja nada se da će biti iznad crte.

ISTO U NIŠU, NOVOM SADU,  KRAGUJEVCU

U Novom Sadu prijemni ispiti danas se završavaju na Poljoprivrednom, Ekonomskom, Filozofskom, Fakultetu tehničkih nauka i Prirodno-matematičkom fakultetu. Na Univerzitetu u Kragujevcu za danas je zakazan prijemni za buduće brucoše na Filološko-umetničkom i Ekonomskom fakultetu, dok će u Nišu svoje znanje staviti na proveru kandidati koji žele da upišu Pravni, Filozofski, Medicinski i PMF.

Gužve su bile i na Fakultetu bezbednosti, za koji vlada veliko interesovanje. Nikola Paunović iz Trstenika se nada da će biti na budžetu, jer, kako kaže, prijemni je odlično uradio, a i uspeh iz srednje škole mu nije loš.

Ispred zgrade Tehničkog fakulteta grupice brucoša juče su pričale samo o zadacima i da li im se poklapaju rezultati zadataka. Budući građevinci rekoše da je test iz matematike bio daleko teži nego ranijih godina.

- Teško i naporno, radili smo tri sata po ovoj vrućini. A dugo sam se spremao i dosta uložio. Samo priprema za prijemni koštala me je 20.000 dinara, plus prijava 3.500 dinara. Naravno da imam tremu i da me strah da li ću položiti. Konkurencija je jaka i samo će polovina od onih koji su se prijavili biti primljena - zabrinuto će budući građevinac Stevan Matić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.