Pojačan saobraćaj, ali bez gužvi

Izvor: RTS, 04.Jan.2015, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačan saobraćaj, ali bez gužvi

Za većinu zaposlenih u Srbiji peti januar je prvi radni dan u 2015. godini. Na autobuskim stanicama i na ulazu u Beograd, očekivane gužve. Iako je u većini zemalja zapadne Evrope i poslednji dan raspusta, na graničnim prelazima, ne čeka se dugo.

Društvo 1 Pojačan saobraćaj, ali bez gužvi

2 Zima se ne šali na Pešteru

3 Zidovi protiv buke na auto-putu kroz Beograd

4 Stefanović: Napad na Beka biće rešen

5 Pastor: Zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << moramo graditi budućnost

Puni koferi, puni i peroni, a u autobusima na pojedinim linijama mesta ima samo za stajanje.

Posle novogodišnjih praznika, pred početak radne nedelje na autobuskim stanicama gužva nije veća od očekivane. Sa beogradske autobuske stanice i vanredni polasci.

"Imamo 15 vanrednih polazaka, a sve skupa za ove praznične dane je bilo 240 u svim pravcima u Srbiji, Republici Srpskoj , Crnoj gori, zapadnoj Evropi a pošto su naredni dani radni, oni koji su spojili praznike doći će 7. na Božić pa tada očekujemo veći broj putnika u dolasku", kaže Slaviša Prelodac iz BAS-a.

Gužve se poslednjeg dana vikenda teško izbegnu i kada se na put krene kolima. Iako kroz naplatnu rampu na ulasku u Beograd prođe duplo više vozila nego obično, ne čeka se dugo. Među putnicima su i oni koji se vraćaju na posao, ali i stranci u tranzitu.

"Svi kanali za naplatu i distribuciju kartica su u funkciji što znači da radimo u punom kapacitetu i bez prekida. Kabine za naplatu rade bez minuta pauze ", kaže Zoran Janković iz Preduzeća za naplatu putarine.

Iako se u Zapadnoj Evropi sutrašnji prvi radni dan u 2015. podudario sa povratkom u školske klupe, na granici sa Hrvatskom i Mađarskom nema dužih zadržavanja.

Gde god da ste krenuli, magla i poledica na putevima teško da mogu da se izbegne. Zato nadležni apeluju na vozače da budu obazrivi.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić apeluje na putnike da ne određuju unapred vreme kada žele da doputuju i da ne pokušavaju da nadoknade to vreme tokom putovanja.

"Nema izgubljenog vremena, već samo izgubljenih života. Tamo gde se očekuje poledica saobraćajna policija je vidljiva, uključena su rotaciona svetla, upozoravamo vozače da smanje brzinu ", ističe Rebić.

Apeli policije i pojačana kontrola, izgleda da pokazuju rezultate. U prva tri dana nove godine bilo je dvostruko manje nezgoda, povreda i poginulih u saobraćaju nego na početku 2014. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.