Pogledajte detaljno šta je šta u Beogradu na vodi

Izvor: BKTV News, 13.Mar.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte detaljno šta je šta u Beogradu na vodi

Najupečatljivije zdanje posle završetka projekta „Beograd na vodi“ biće Kula Beograd, koja će sa svojom visinom od čak 220 metara dobiti status najviše zgrade u Beogradu i tako postati novi simbol prestonice. Sada, po prvi put možete detaljno da vidite raspored objekata i šta je šta u ”Beogradu na vodi”.

Svakome ko bude prelazio reku ka starom delu grada pogled će sigurno zastati na ovoj kuli, koja će svojim modernim izgledom Beograd staviti rame uz rame sa >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << svetskim metropolama koje se diče građevinama tog tipa.
Konačan izgled beogradske kule znaće se za mesec dana, kada domaća i strana stručna javnost izaberu najbolje rešenje od onih pristiglih na konkurs.

”Kula je bila predmet razmatranja pozivnog konkursa u kompaniji ,,Eagle Hills”, na koji je bilo pozvano pet najvećih kompanija koje su projektovale najpoznatije kule u svetu. Pored toga, angažovani su ljudi koji imaju iskustva u dizajniranju kula. Predmet izbora kule, dimenzije, visina, oblik, usaglašenost s prostorom biće predmet zajedničkog usaglašavanja, u šta će biti uključena i srpska javnost. Ako već govorimo o simbolu Beograda, moraju i Beograđani da je prihvate i njihovo mišljenje će biti izuzetno važno”, objašnjava Srđan Rupar, član tima projekta ,,Beograd na vodi”.

Do sada je predstavljeno osam rešenja za izgled budućeg simbola Beograda i, kako su ocenili stručnjaci, sva su se uklopila u arhitektonsko oblikovanje objekata u zoni kule.

Zasigurno je da je Beograđanima najinteresantnija njena visina, a graditelji najavljuju da će ona iznositi minimum 210 metara, bez antene, odnosno oko 70 spratova. Njena namena biće raznovrsna.

”Kula će biti hotelsko-poslovno-komercijalni centar s nizom poslovnih apartmana, kao i malih stanova”, dodaje Rupar.
Pešački most
i ,,Belgrade Gate”
Okolina Očekuje se da gradnja budućeg ponosa Beograda počne u prvoj polovini 2015, kada se pripremi zemljište, a završetak projekta je planiran za 2017. Paralelno sa izgradnjom kule počeće i radovi na biciklističko-pešačkom mostu, koji bi trebalo da poveže taj deo grada s Novim Beogradom, a preko puta je planiran ,,Belgrade Gate”.
Izvor: 24sata.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.