Počinje Drinska regata Bajina Bašta

Izvor: Glas javnosti, 21.Jul.2011, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Drinska regata Bajina Bašta

BAJINA BAŠTA - Drinska regata Bajina Bašta 2011. počeće u četvrtak Igrama bez granica na jezeru Perućac i takmičenjima u preplivavanju jezera i pripremanju riblje čorbe pored reke Vrelo, a očekuje se da će tu manifestaciju, tokom tri dana, posetiti više od 100.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Na Igramama bez granica učestvovaće studenti Fakulteta za fizičko vaspitanje, sportski klubovi, kao i sve druge ekipe koje se prijave, a u večernjim satima na trgu u Bajinoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Bašti biće održan koncert narodne muzike, saopštio je Sportsko turistički centar Bajina Bašta.

Za drugi dan regate, u 16 časova, predviđen je takmičarski spust niz Drinu, a najaveljno je učešće velikog broja sportskih društava iz cele Srbije, nakon čega slede skokovi sa mosta.

Glavni događaj Osamnaeste Drinske regate - zabavno rekreativni spust, počeće u subotu, 23. jula u 11 časova. U njemu će učestvovati stotine plovila i posada, a očekuju se i trubači, koji već tradicionalno prate nekoliko kilometara dugačku povorku i "daju joj ritam", plutajući šank, muzički splav, kupanje, roštilj i ostali specijaliteti domaće kuhinje.

Na reci Drini će se nalaziti i "VIP splav", a osim njega, na Regati će ploviti još nekoliko drvenih splavova, izrađenih po uzoru na stare drinske splavare, koji su plovili na deblima posečenim na planini Tari.

U večernjim satima drugog i trećeg dana regate na ušću reke Rače u Drinu biće organizovan zabavni program i koncerti u okviru "Most festa", a najavljeni su nastupi brojnih muzičkih grupa među kojima su - Neverne bebe, Ortodoks keltsi, Električni orgazam, Agata...

Tokom tri dana Regate biće organizovan i sajam zdravlja i rekreacije na trgu u Bajinoj Bašti, navodi se u saopštenju.

Uvertire u Regatu bile su treća po redu Regata za osobe sa invaliditetom, odžana 2. i 3. jula, a na kojoj je učestvovalo oko 150 osoba sa različitim oblicima invaliditeta, kao i studentska "GO2 regata", održana prethodnog vikenda.

Manifestaciju organizuju Sportsko turistički centar "Bajina Bašta" i Opština Bajina Bašta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.