Počela isplata pomoći poplavljenima

Izvor: Politika, 06.Avg.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela isplata pomoći poplavljenima

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za obnovu Marko Blagojević izjavio je danas da je počela isplata materijalne pomoći za oštećene objekte po pravosnažnim rešenjima.

„Danas su krenule isplate, oko podne je isplaćena prva materijalna pomoć u novcu za oštećene objekte po pravosnažnom rešenju opštine Obrenovac”, rekao je Blagojević Tanjugu.

Prema njegovim rečima, do sada je stiglo ukupno 39 pravosnažnih rešenja i sva su iz opštine Obrenovac. On je izrazio nadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da će isplate po ovim rešenjima biti završene u toku dana.

Blagojević je precizirao da je državnim programom predviđeno da se za prvu kategoriju dobija iznos od 120.000 dinara, drugu 200.000 dinara, treću 250.000 dinara, četvrtu 350.000 dinara i za petu 600.000 dinara.

„Rešenja koja smo danas dobili su pretežno treće i četvrte kategorije”, rekao je Blagojević.

Upitan zbog čega je samo 13 opština do sada dostavilo oko 300 rešenja, Blagojević je naveo da postoji pregršt problema u lokalnim samoupravama i da Kancelarija pomaže u meri u kojoj to može.

„Mi smo u neposrednoj i neprestanoj komunikaciji sa predstavnicima lokalnih samouprava, pomažemo im u meri u kojoj možemo. Postoje tehnički problemi, problemi sa ljudstvom... konkretno u Obrenovcu je problem mali broj ljudi koji mogu da izdaju ta rešenja”, rekao je direktor Kancelarije. Ukazao je da je zbog toga u tu opštinu grad Beograd uputio 16 ili 17 pravnika kako bi se ta procedura ubrzala.

Tanjug

objavljeno: 06.08.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blagojević: Počela isplata pomoći poplavljenima

Izvor: Blic, 06.Avg.2014

Direktor Kancelarije za obnovu Marko Blagojević izjavio je danas da je počela isplata materijalne pomoći za oštećene objekte po pravosnažnim rešenjima...- Danas su krenule isplate, oko podne je isplaćena prva materijalna pomoć u novcu za oštećene objekte po pravosnažnom rešenju opštine...

Nastavak na Blic...

Isplaćena prva pomoć za poplavljena domaćinstva

Izvor: Politika, 06.Avg.2014

Pomoć dodeljena na osnovu 39 pravosnažnih rešenja dospelih prošle nedelje iz opštine Obrenovac..Počela je isplata materijalne pomoći za porodice čiji su domovi oštećeni u majskim poplavama, a juče u podne legla je prva uplata na račun građana i to stanovnika opštine Obrenovac, podaci su...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.