Plastične operacije duplo jeftinije

Izvor: Blic, 12.Avg.2009, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plastične operacije duplo jeftinije

Klinika za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije u Zvečanskoj 9 od kraja juna pruža pacijentima posle redovnog radnog vremena usluge iz domena estetske hirurgije po cenama koje su i više nego duplo niže od cena istih usluga na privatnim klinikama. Zahvaljujući ovoj novini, kažu lekari, "spustili” su estetiku i među manje platežno sposobne građane.

Lekari ove klinike pripremili su listu od 52 usluge iz oblasti estetske hirurgije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje nisu na spisku usluga o trošku Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje. Sve intervencije i pregledi rade se od 14.30 sati radnim danima i vikendom. Zarađen novac deli se na pola između Kliničkog centra i hirurške ekipe.

Prema rečima zamenika direktora klinike dr Gorana Lazovića, interesovanje je za sada više nego dobro, a još više intervencija očekuju od septembra.

- Pacijenti žele da se ulepšaju, ali su im cene estetskih zahvata u privatnoj praksi previsoke. Zato je naša ustanova osmislila ovaj program po više nego prihvatljivim cenama. Prvi pregled lekara specijaliste košta 3.000 dinara i nije neophodan uput. Na intervencije se ne čeka dugo, najduže nekoliko dana. Pacijentima nudimo solidan komfor, prostorije smo klimatizovali i renovirali - kaže dr Lazović.

Do sada, najtraženije intervencije su korekcije ušiju i očnih kapaka, uvećanje i smanjenje grudi, zatezanje trbuha.

- Velika prednost, osim povoljnih cena, jeste i to što uvek imamo dežurne lekare i pripravne anesteziologe, tako da u slučaju eventualnih komplikacija pacijent može da bude zbrinut u potpunosti. Ovo je vrhunska estetska hirurgija za široke narodne mase, što nam je i bio cilj - dodao je dr Lazović.

Najduže čekanje

Pružanje ovih usluga, naglašava doktor Lazović, ni na koji način ne utiče na redovni rad lekara za osiguranike Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje. Najduže se čeka na skidanje mladeža, oko 30 dana, i to je najduže čekanje kada je reč o paketu usluga o trošku RZZO. Sve ostale intervencije rade se najdalje za dve nedelje, tvrde u ovoj ustanovi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.