Izvor: B92, 07.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaćanje karticom i u Domu zdravlja

Beograd -- U Domu zdravlja Savski venac popravka zuba može se platiti kreditnom karticom.

Vizom, Dinom, Master ili Maestro karticom mogu se platiti sve stomatološke usluge. Zbog tržišne konkurencije i sve manjeg broja pacijenata, u tom domu zdravlja našli su rešenje koje se veoma dopalo građanima: "Zadovoljni smo, pacijenti dolaze u većem broju i nadamo se da ćemo tako uspeti da opstanemo na tržištu. Pacijenti dosta koriste kartice", kaže Sanja Marković, načelnica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stomatološke službe Doma zdravlja Savski venac.

Tako, na primer, i popravku zuba, koja košta od 200 do 500 dinara, i stavljanje novih zuba, koje košta oko 40.000 dinara, možete platiti na rate. Do kraja godine i ostali domovi zdravlja uvešće ovakav način plaćanja. Po novom zakonu, plata zubara povećava se što on ima više pacijenata, a pacijenata je sve manje: "Evidentno je da je broj pacijenata opao, pogotovu novih pacijenata. Oni koji dolaze su naši stari pacijenti. Mi ovde na poliklinici Mažestik, globalno, možemo da zaradimo plate, ali pošto će sada ići pojedinačna zarada, nećemo moći", kaže Dušica Vujović, upravnik sektora stomatološke zaštite Stari grad 1.

Plaćanja stomatoloških usluga oslobođena su deca do 18 godina, trudnice, porodilje godinu dana posle porođaja, pacijenti sa akutnom infekcijom, povredama i tumorima. Da podsetimo, prema istraživanjima, u Srbiji vlada bezubost među građanima starijim od 40 godina, koji ne spadaju u povlašćenu kategoriju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.