Pirot zatvorio sve auto-škole

Izvor: Glas javnosti, Beta, 20.Apr.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirot zatvorio sve auto-škole

PIROT - Saobraćajna policija u Pirotu privremeno je zabranila rad svih 11 auto-škola u gradu zato što jedini poligon za obuku vozača, koji je ujedno i parking pored Gradskog stadiona, ne odgovara propisima.

Poligon je pun je rupa, bez adekvatne horizontalne signalizacije i na njemu ne može kvalitetno da se obavlja obuka budućih vozača, navela je policija. Načelnik Saobraćanje policije u Policijskoj upravi u Pirotu Dragan Stojanović rekao je Beti da poligon ne ispunjava osnovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << uslove koji su propisani zakonom za proveru sposobnosti kandidata koji žele da dobiju vozačku dozvolu.

- U novembru prošle godine upozorili smo ih da otklone nedostatke, tolerisali sve do sada. Doneli smo rešenje o privremenoj zabrani rada auto-škola, dok se poligon ne popravi. Svako ko stiče dohodak na tom poligonu mora i da ulaže. Zabrana će trajati dok se ti nedostaci ne otklone - kazao je Stojanović i dodao da je gradu potreban novi poligon koji će ispunjavati uslove koje zakon predviđa.

Vlasnik auto škole "Nin-promet" Nikola Aleksov iznenađen je rešenjem o zabrani, jer je u toku bila priprema da se poligon dovede u stanje da na njemu može da se obavlja kvalitetna obuka.

- Taj problem se povlači više godina, najverovatnije i zbog toga što nije rešeno ko treba da ga održava. Poligon je javna površina u vlasništvu Skupštine opštine Pirot. Poslednjih godina su vlasnici auto-škola održavali poligon, koliko su mogli. Obraćamo se svima da se dogovorimo i da se to trajno reši - kazao je Aleksov.

Prema njegovim rečima, u 11 škola u gradu radi šezdesetak zaposlenih koji od tog posla žive. Načelnik Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalnu delatnost i građevinarstvo u Skupštini opštine Pirot Zoran Krstić naveo je da stručne službe SO zajedno sa predstavnicima auto-škola pokušavaju da reše ovaj problem.

- Mi ćemo pomoći privremenu sanaciju poligona, a očekujemo i učešće auto-škola. Za trajno rešenje potrebno je pronaći novu lokaciju koja će biti po svim standardima i u skladu sa novim zakonom o saobraćaju - kazao je Krstić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.