Petnica nastavila rad

Izvor: RTS, 24.Maj.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petnica nastavila rad

Istraživačka stanica Petnica (ISP) nastavila je da radi, pošto je sa Ministarstvom prosvete i nauke Srbije potpisala ugovor o finansiranju programa, saopštila je ta ustanova koja radi sa talentovanim đacima i studentima. Kako se navodi u saopštenju svi odloženi programi biće nadoknađeni.
Petnica u saopštenju navodi da je u toku interdisciplinarni seminar Eksploratorijum na temu "Nauka i društvo".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Nismo još dobili sredstva, ali smo dobili vrlo čvrsta uveravanja i sklopili smo ugovor sa Ministarstvom, tako da očekujemo realizaciju tog ugovora, koji nam je neka garancija da možemo da nastavimo ono što smo planirali, istina korak po korak, polako", rekao je direktor istraživačke stanice "Petnica" Vigor Majić.
To će "Petnici", prema njegovim rečima, omogućiti da se vrati u tempo i dinamiku koju je imala ranije.
Seminar traje do 25. maja, a 50 srednjoškolaca iz Srbije i zemalja regiona razgovaraće sa naučnicima, direktorima tehnoloških kompanija i zaposlenima u Ministarstvu prosvete i nauke.
Škole primenjene fizike, elektronike i matematike za one koji su prvi put u Petnici trajaće do 30. maja, navodi se u saopštenju ISP.
Kako se navodi, od 27. do 30. maja biće realizovani prolećni seminari primenjene fizike i elektronike, matematike i biomedicine namenjeni polaznicima koji ove godine rade samostalne istraživačke projekte.
ISP postoji više od 25 godina i kroz nju je za to vreme prošlo nekoliko hiljada talentovanih đaka i studenata, kao i njihovih nastavnika, iz Srbije i inostranstva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Petnica "preživela": Svi programi će biti nadoknađeni

Izvor: B92, 24.Maj.2016

Istraživačka stanica "Petnica" (ISP) nastavila je da radi, pošto je s Ministarstvom prosvete i nauke Srbije potpisala ugovor o finansiranju programa...Kako se navodi u saopštenju, svi odloženi programi biće nadoknađeni...U saopštenju se navodi da je u toku interdisciplinarni seminar Exploratorium...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.