Peticija za smenu direktora Doma zdravlja

Izvor: NaDlanu.com, 30.Nov.2011, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija za smenu direktora Doma zdravlja

Meštani Pranjana idesetak susednih sela uputiće peticiju Skupštini opštine Gornji Milanovac sa zahtevom da se smeni direktor Doma zdravlja, stomatolog Dobrosav Lazarević, jer im je ugrozio pravo na lečenje.

Odbornik u Skupštini opštine Boško Milovanović rekao je agenciji Beta da je u toku potpisivanje peticije, jer pacijenti ne mogu tokom vikenda da primaju injekcije u Zdravstvenoj stanici u Pranjanima, već putuju u Čačak, iako postoji kompletna služba."Ovde je narod zabrinut >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << za sudbinu zdravstvene stanice, koja postoji više od 75 godina, a dolaskom ovog direktora, sve je krenulo naopako i ako bi bila zatvorena, ne bi imali gde da se lečimo a do Čačka bi putovali više od 50 kilometara u jednom pravcu", kazao je Milovanović.On je istakao da je vlada SAD pre pet godina toj Zdravstvenoj stanici donirala najsavremeniju laboratoriju za biohemijske analize, ali ona "nikada nije raspakovana i stoji po kutijama a narod ide u Čačak ili Gornji Milanovac, što košta".Milovanović je dodao i da će biti podneta i krivična prijava protiv direktora Lazarevića zbog ugrožavanja prava na ostvarivanje adekvatne zdravstvene zaštite za oko 7.000 pacijenata, koliko ih ima u tom planinskom kraju.GORNJI MILANOVAC, 30. novembra 2011. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.