Izvor: B92, 01.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet sedmica akcije B92 i Instituta

Beograd -- Na Trgu Republike je tokom pet nedelja akcije davanja krvi prikupljeno tri puta više krvi nego prošle godine u istom periodu.

Zahvaljujući zajedničkoj akciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i B92, "Ulepšajte dan sebi i drugima, dajte krv!", tokom pet proteklih sedmica zabeležen je značajan porast broja davanja krvi i daleko veći odziv građana u poređenju sa istim periodom prosle godine, uprkos veoma visokim temperaturama.

Trend rasta nije zabeležen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo u transfuziološkom autobusu na Trgu Republike, već i u Institutu za transfuziju krvi Srbije i organizovanim akcijama Instituta na terenu.

Naime, u odnosu na isti interval prethodne godine, samo u autobusu je tokom pet nedelja akcije prikupljeno tri puta više krvi, ukupno 2115 jedinica. Institut u ovom trenutku raspolaže stabilnim trodnevnim rezervama krvi, što do sada nije zabeleženo u letnjim mesecima ranijih godina.

Institut i B92 pozivaju građane centralne Srbije da se od sutra, 2. jula priključe u organizovanim akcijama davanja krvi u svojim sredinama. B92 će redovno izveštavati o rezultatima akcija, a najhumaniji grad će na kraju akcije biti prikazan u specijalnoj emisiji TV B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.