Izvor: B92, 01.Okt.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet godina rada Narodne kancelarije

Beograd -- Petogodišnjica rada Narodne kancelarije predsednika Srbije obeležena je danas u selu Dubovo u opštini Žitorađa, gde su izgrađene kuće za socijalno ugrožene.

Sredstvima donatora izgrađeno je pet kuća. Prisutnima se obratila direktorka Kancelarije Tatjana Pašić, direktorka korporativnih poslova kompanije DIN "Fabrika duvana" a.d. Niš, Jelena Obućina, i predsednik opštine Žitorađa Miodrag Petrović.

U okviru projekta Narodne kancelarije "Probudimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiju - gradimo život" izgrađeno je pet kuća u toj opštini u koje će se useliti socijalno ugrožene porodice, a koje će na desetogodišnje korišćenje, osim kuće od 90 kvadratnih metara, dobiti i tri hektara obradivog zemljišta.

Cilj projekta, koji je započet u martu prošle godine, je obezbeđivanje stambenog prostora i održivog prihoda od poljoprivredne proizvodnje socijalno ugroženim porodicama u Srbiji.

Iz Narodne kancelarije podsećaju da su kuće izgrađene donatorskim sredstvima Fabrike duvana Niš, Ministarstvo za NIP obezbedilo je sredstva za infrastrukturu, a brojne kompanije pomogle su opremanje kuća.

Privredna komora Srbije i "Telekom Srbija" donirali su sredstva za izgradnju još dve kuće, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.