Peške ka Beogradu

Izvor: BKTV News, 20.Mar.2012, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peške ka Beogradu

Više od 200 bivših radnika fabrike 'Magnohrom' krenuli su oko 8.00 pešice iz Kraljeva za Beograd nezadovoljni zbog toga što im nisu isplaćene zarade.
Jedan od bivših radnika Laraz Pavlović rekao je novinarima da se neće zaustaviti na putu ka Beogradu, gde će protestovati ispred Agencije za privatizaciju i Ministarstva ekonomije Srbije.Član štrajkačkog odbora Dušan Vukadinović je rekao za Radio B92 da će radnici stići do 12 sati u Beograd ako dobiju autobuse a ako nastave peške >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << stižu za nekoliko dana.
Radnici od vlade Srbije traže svojih, u proseku 18 plata, jer je država svojevremeno neuspešno privatizovala 'Magnohrom' i za to uzela novac.
Vukadinović je rekao da je to što država ponudila bivšim radnicima neodgovarajuće.
'Ono što nam nude te akcije i hipoteke to nama ništa ne znači.Niko nam nije rekao koja je to cena akcija i gde mogu da se prodaju. Magnohrom je obezvređen totalno. Ni država ne možu da garantuje cenu. Tražimo da iza Magnohroma stane država i da nam isplati to što je na neki način dužna'rekao je Vukadinović.
'Sud, vlada i zavod obmanuli narod', 'Robovi smo sopstvene države lopova' i 'Spalićemo se jeftinim benzinom', samo su neke od parola koje bivši radnici 'Magnohroma' nose.
Vukadinović je ocenio da je gradonačelnik Kraljeva na njega mislio kada je optužio radnike za politizaciju štrajka jer je član Srpske napredne stranke.
'Mene je gradonačelnik napao zbog toga što sam član opozicione stranke ali ja ni ne nastupam u ime stranke već kao bivši radnik Magnohroma, uostalom nisam ni na kakvoj funkciji u stranci', rekao je Vukadinović.
Deo štrajkača koji protestuju ostao je u zgradi Skupštine opštine Kraljevo i odatle neće odlaziti dokle god se
zaostale zarade ne isplate po osnovu pravosnažnih sudskih presuda.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.