Izvor: Blic, 27.Feb.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzijski fond poslovao pozitivno

Penzijski fond poslovao pozitivno

BEOGRAD - Posle dužeg niza godina poslovanja sa gubitkom, Fond penzijsko invalidskog osiguranja Srbije konačno je prošlu godinu završio sa pozitivnim finansijskim saldom, rečeno je juče na sednici Upravnog odbora Fonda. Ostvareni suficit od 889 miliona dinara postignut je najviše zahvaljujući činjenici da se Fond lane nije zaduživao kod banaka i drugih finansijskih institucija da bi pribavio novac za isplatu penzija, već su nedostajuća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sredstva dotirana iz budžeta Vlade Srbije.

Ovaj suficit, nažalost, samo je ublažio lošu sliku finansijskog stanja Fonda nasleđenu iz ranijih godina i deficit od 4,6 milijardi dinara s početka prošle godine smanjio na 3,7 milijardi. Prema podacima koje je juče izneo Ivan Mimić, finansijski direktor, Fond je lane prihodovao 120,7 milijardi, a potrošio 119,8 milijardi dinara. Upravni odbor Fonda PIO usvojio je i plan rada za ovu godinu kojim je predviđeno da će isplata penzija ove godine biti redovna, a da će se neophodni novac obezbeđivati iz izvornih prihoda Fonda i dotacija iz budžeta. R. M. Veća naknada za članove UO

Članovi UO pozabavili su se juče i svojim prinadležnostima i usvojili odluku prema kojoj će se kao osnovica za njihove naknade za rad ubuduće uzimati bruto zarada. Primanja članova UO, shodno usvojenoj odluci iznosiće 1,5 prosečnih bruto plata u republici, dok će predsednik Upravnog odbora primati za 50 odsto više od članova. Tako će članstvo u Upravnom odboru Fonda PIO za januar vredeti oko 20.000 dinara, a mesto predsednika oko 30.000 dinara više.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.