Pekari da dostave garanaciju za cenu hleba Sava

Izvor: Glas javnosti, 07.Avg.2010, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pekari da dostave garanaciju za cenu hleba "Sava"

BEOGRAD - Republička direkcija za robne rezerve je spremna da Uniji pekara Srbije pozajmi 100.000 tona merkantilne pšenice, ali oni moraju da dostave garanaciju da će cena hleba "Sava", u narednom periodu, ostati na nivou od 1. avgusta, odnosno od 25 do 38 dinara, izjavio je direktor Direkcije Goran Tasić.

Tasić je rekao da pregovori još nisu definitivno završeni, jer treba da se dopune i važećim cenovnicima u pekarama, a robne rezerve treba da dobiju i garanciju pekara o povraćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << količina koje se daju na zajam, na period od godinu dana.

"Unija pekara u narednih sedam dana treba da dostavi predlog raspodele pšenice po okruzima Srbije, kako bi smo mogli da krenemo u detaljne pregovore", rekao je Tasić, napominjući da se pozajmica odobrava na zahtev pekara.

Ako dođe do konačnog dogovora, pozajmicu treba da odobri Vlada Srbije, kada će biti detaljnije određeni međusobni odnosi i obaveze, ukazao je Tasić.

On je dodao da sa predstavnicima industrijskih pekara nije razgovarano u vezi sa cenom, jer one, za sada, nisu pokazale interesovanje.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.