Pej Pal u Srbiji

Izvor: BKTV News, 09.Nov.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pej Pal u Srbiji

Kada se “Pej Pal” raspitivao kakvi su uslovi u Srbiji, rečeno je da građani u početku ne bi mogli da prodaju robu i usluge, već samo da kupuju u inostranstvu.
Ako “Pej Pal” dođe u Srbiju sledeće godine, kako se očekuje, u početku ćemo taj servis moći da koristimo isključivo za kupovinu u inostranstvu preko interneta, ne i za prodaju robu i usluge iz Srbije.
”Kada se “Pej Pal“ pre nekoliko godina raspitivao kakvi su uslovi u Srbiji, još tada je rečeno da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nam u početku omogućili samo da kupujemo preko interneta. Za početak verovatno nećemo moći da prodajemo”, kaže izvor “Blica” blizak Vladi Srbije.
Čak i da ostane tako, građani Srbije će moći da kupuju, na primer, na popularnom portalu “Ibej”, na kojem može da se plaća samo preko “Pej Pala”.
Taj servis omogućava i bezbedniju kupovinu, jer učesnici u trgovini ne treba da ostave broj kreditne kartice, već se kupuje preko korisničkog servisa.
Zoran Torbica iz Centra za razvoj interneta ističe i da je naplata preko interneta jednostavnija.
”Svakome ko želi nešto da prodaje preko interneta “Pej Pal” je najbezbedniji i najjednostavniji servis. Kad plaćate u inostranstvu preko banke, morate da se registrujete kao pravno lice i procedura traje mesec ili dva. Preko “Pej Pala” sve traje samo 15 minuta”, tvrdi Torbica, koji ne isključuje mogućnost da ta kompanija Srbiji dozvoli i kupovinu i prodaju.
Izvor: telegraf.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.