Patrijarh srpski Irinej u Jefimija centru u Moskvi

Izvor: BKTV News, 23.Jul.2013, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh srpski Irinej u Jefimija centru u Moskvi

Njegova svetost arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski Gospodin Irinej sa mitropolitom crnogorsko – primorskim Amfilohijem i episkopima Srpske i Ruske Pravoslavne Crkve tokom svog boravka u Moskvi posetio je Poslovni centar Jefimija u vlasništvu BK Kompanije.

Susretu narodnog poslanika Dragomira J. Karića, jednog od osnivača BK  Kompanije i njegovog menadžmenta sa patrijarhom  prisustvovao je i ambasador Republike Srbije u Ruskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Federaciji Njegova Ekselencija dr Slavenko Terzić.
Poseta ove visokouvažene  delegacije usledila je kao čast porodici Karić povodom jubilarne 250-te godišnjice od uspostavljanja porodičnog grba, 40 godina od osnivanja prve porodične kompanije u bivšoj Jugoslaviji i 30 godina od formiranja prve sovjetsko-jugoslovenske fabrike za izradu mašina za proizvodnju hleba i preradu mesa.
Obraćajući se prisutnima, Njegova svetost, patrijarh Irinej, pružio je ogromnu podršku porodici Karić u njihovoj ekonomskoj borbi u vremenu teške globalne krize u kojoj uprkos svim teškoćama upošljavaju hiljade radnika.
-         Sa osobitim ponosom  posetio sam ovo srpsko zdanje u slavnoj Moskvi. Porodici Karić želim puno uspeha na svim poljima delatnosti – zapisao je patrijarh Irinej u knjizi utisaka posebno se osvrnuvši na činjenicu da je malo kompanija koje na sličan način promovišu srpsku istoriju, kulturu i tradiciju van granica naše zemlje, pre svega u sestrinskoj Rusiji. Posebno im zahvaljujem što i tako daleko od Srbije vode dnevnu borbu za opstanak kosovskih svetinja,  a posebno manastira Pećke patrijaršije.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić rekao je da je poseta patrijarha,  monaštva i sveštenstva velika čast za porodicu Karić i sve zaposlene u BK Kompaniji.  Kao porodica i kompanija učinićemo sve da poslovni kontakti i suživot Albanaca i Srba na Kosovu što pre zaživi. Naša borba za nasleđe Srspke Pravoslavne Crkve biće večna, zaključio je Karić.
Jadranka Tasić, portparol BK Grupe
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Irinej uz Kariće u Moskvi

Izvor: B92, 23.Jul.2013

Beograd -- Patrijarh Irinej posetio je Poslovni centar "Jefimija", u vlasništvu BK kompanije u Moskvi i pružio podršku porodici Karić, saopštila je danas BK grupa..."Patrijarh Irinej je pružio ogromnu podršku porodici Karić u njenoj ekonomskoj borbi u vremenu teške globalne krize u kojoj, uprkos...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.