Patrijarh Irinej s ambasadorom Egipta

Izvor: RTS, 09.Jun.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej s ambasadorom Egipta

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguveili razgovarao je sa patrijarhom SPC Irinejom, kojeg je informisao o naporima da se oživi "put Svete porodice" u Egiptu (kojim je Bogorodica sa Isusom u naručju pobegla od rimskog cara Iroda) i uputio poziv za posetu drevnim manastirima u toj zemlji.
Kako je danas saopšteno iz Ambasade, egipatski ambasador i srpski patrijarh razgovarali su o načinima daljeg zblližavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dva naroda, zahvaljujući kulturnom i religijskom nasleđu dve zemlje.
Alguveili je pozvao građane Srbije da posete "put Svete porodice" u Egiptu, kao i drevne egipatske manastire pored popularnih letovališta na Crvenom moru, kao što je manastir Svetog Antonija u bzilini Hurgade, koji je najstariji na svetu.
Patrijarh Irinej je pohvalio dobre odnose dve zemlje u prošlosti i pozdravio proučavanje bogatog kulturnog nasleđa, uključujući međusobne posete.
Alguveili je predstavio planirane aktivnosti, pre svega za organizovanje izložbe ikona umetnika sa Odseka za umetnosti Instituta za koptske studije, kako bi se istražile sličnosti sa srpskom umetnošću.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zbližavanje Srbije i Egipta kroz kulturno i religijsko nasleđe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2018

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguveili razgovarao je sa patrijarhom SPC Irinejom, kojeg je informisao o naporima da se oživi "put Svete porodice" u Egiptu (kojim je Bogorodica sa Isusom u naručju pobegla od rimskog cara Iroda) i uputio poziv za posetu drevnim manastirima u toj zemlji...Kako je danas...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.