Patrijarh Irinej: Bez jakog sela nema jake države

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 14.Feb.2010, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej: Bez jakog sela nema jake države

BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej poručio je danas da bez jakog sela nema jake države, ali i da je država ta koja treba da da injekciju za razvoj privrede i učini sve da "naš seljak oživi".

- Naša zemlja jeste bogata, naš čovek je radan čovek i treba mu omogućiti da radi vekovni posao i da snaži svoj narod i svoju otadžbinu - rekao je patrijarh srpski, koji je prisustvovao osveštavanju poslovne zgrade "Agrobanke" i proslavi slave te banke - Sretenja Gospodnjeg.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Podsetivši na značaj sela kroz istoriju srpskog naroda, Irinej je rekao da nam je selo uvek bilo razvijeno i doprinosilo stvaranju najpotrebnijeg - hrane.

- Kada to obezbedimo, onda možemo da izgradimo i fabriku, napravimo automobil i mnogo šta drugo - poručio je poglavar SPC.

PAPA NISKI se ponovo oglasava i to kao privrednik a ne prica o osnovnome-RASKOLU U SRPSKOJ CRKVI.Da je vladika Artemije cak i kriv mogla se smena izvrsiti tiho u interesu Srpskog naroda.PROKLETI BILI POGANI IZRODI...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.