Paraćinci daju amin za fabriku privrednog eksploziva

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 16.Maj.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paraćinci daju amin za fabriku privrednog eksploziva

PARAĆIN - Na Karađorđevom brdu kod Paraćina uskoro bi mogla da počne izgradnja fabrike privrednog eksploziva, pod uslovom da opština da saglasnost, i to posle konsultacije s građanima, izjavio je predsednik opštine Saša Paunović.

- Preduzeće "Rudeks", koje se bavi proizvodnjom privrednog eksploziva i u zakup drži "Prvu Iskru" iz Bariča, uputilo je pismo našoj opštini da razmotrimo njene namere za izgradnju fabrike - rekao je Paunović i najavio da će o ponudi Opštinsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << veće raspravljati već u ponedeljak. Zatim će se raspravljati i na Skupštini opštine, a razgovaraćemo i sa građanima, da čujemo njihovo mišljenje, i tek tada ćemo doneti konačnu odluku, rekao je on.

Jedina prepreka za gradnju fabrike mogla bi da bude ne tako davna eksplozija municije u Vojnom skladištu 2006. godine, koja je još u sećanju ovdašnjih žitelja. Međutim, kako je ukazao Paunović, municija koja je tu bila uskladištena i ova proizvodnja nemaju nikakve sličnosti.

Prema Paunovićevim rečima, nova fabrika bi se gradila na prostorima vojnih magacina koji ispunjavaju uslove za takvu proizvodnju, jer imaju neophodnu infrastrukturu i zapošljavala bi 40 dobro plaćenih radnika.

Ova lokacija je privlačna za investitora zbog blizine autoputa i velikih potrošača privrednog eksploziva, koji je deficitaran i zasada se uvozi. Izgradnjom nove fabrike uvoz bi prestao.

Paunović je naglasio i da fabrika ne bi zagađivala životnu sredinu i naglasio da opštinska vlast sigurno "neće doneti nekakvu odluku na štetu građana".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.