Izvor: B92, 10.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pank za Dan pobede nad fašizmom

Novi Sad -- Manifestacijom "Ritam Evrope" sinoć u Novom Sadu obeležen 9. maj, Dan Evrope.

Centralni događaj u okviru "Ritma Evrope" bio je veliki pank-rok koncert koji je održan na Trgu Slobode, kome je prisustvovalo više od sedam hiljada ljudi. Glavne zvezde koncerta bili su članovi kultnog britanskog benda "Piter end d test tjub bejbis", koji su žestokom svirkom oduševili brojne fanove, od kojih su mnogi stigli i van Novog Sada.

"Bio je ovo naš najbolji koncert >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove godine, oduševljen sam", rekao je neposredno po završetku koncerta Piter Bajvoters vođa benda.

Koncert "Pitera" završen je u ponoć, posle više od sat vremena svirke i dva izlaska na bis. Na poslednjem bisu Piter Bajvoters se pojavio u dresu fudbalskog kluba "Vojvodina" sa brojem 40 na leđima, što je izazvalo dodatno oduševljenje publike.

Pre njihovog nastupa, jednočasovne koncerte imala su i dva novosadska benda, "Vrisak Generacije" i "Ateist Rep".

Osim tog koncerta, manifestacija "Ritam Evrope" koju je organizovao Studentski kulturni centar Novi Sad, obuhvatila je i nastupe mladih hip-hop izvođača, ulično oslikavanje panoa, koncert gudačkog kvarteta "Taj" i projekcije filmova sa festivala "Filmski front".

Kako je rečeno u novosadskom SKC-u, namera "Ritma Evrope" bila je da se promovišu evropske vrednosti, ali i da se pank koncertom podseti na antifašitičku i evropsku tradiciju Novog Sada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.