Pančevo: Curio benzin u rafineriji

Izvor: B92, Beta, 22.Dec.2009, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Curio benzin u rafineriji

Pančevo -- Inspekcija za zaštitu životne sredine utvrdila je da je prošle noći u Rafineriji nafte Pančevo curio benzin na jednom postrojenju i da je curenje zaustavljeno.

U saopštenju Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja navodi se da je nadzorom utvrđeno da je u toku noći "došlo do proboja na liniji sirovine postrojenja za redestilaciju benzina i da je ono odmah obustavljeno".

"Republička inspekcija za zaštitu životne sredine preduzeće Zakonom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predviđene mere imajući u vidu prekoračenje graničnih vrednosti emisije za sumoprdioksid i izmerene koncentracije sumpordioksida na mernom mestu Vojlovica", piše u saopštenju.

"Koncentracije sumpor dioksida na postrojenjima koja poseduju kontinualne merače emisije zagađujućih materija su u toku današnjeg dana prekoračivale graničnu vrednost emisije na postrojenjima platforming i vakuum destilaciji", dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da će biti sanirana linija iz koje je benzin curio i ističe da svaki kvar i obustava postrojenja može da dovede do povećanja koncentracija zagađujućih materija u vazduhu.

U saopštenju se kaže da je ka rafinerijskoj baklji pojačan dotok loživog gasa kako bi sagorevanje na baklji bilo potpuno, s obzirom da se kiseli gas upućuje na kiselu baklju sa koje se takođe mogu emitovati povećane koncentracije sumpordioksida.

"Vanredno naložene analize otpadnih voda Rafinerije nafte 'Pančevo' i HIP 'Petrohemije' ukazivale su da je kvalitet otpadnih voda u skladu sa propisanim standardom o prijemu otpadnih voda i da se iste primaju na sekundarnu obradu voda u Fabrici za obradu voda HIP 'Petrohemije'", piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Curio benzin u rafineriji, zagađenje sumpodioksidom

Izvor: Blic, 23.Dec.2009, 00:35

Inspekcija za zaštitu životne sredine utvrdila je da je prošle noći u Rafineriji nafte Pančevo curio benzin na jednom postrojenju i da je curenje zaustavljeno, saopštilo je večeras Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja..."Republička inspekcija za zaštitu životne sredine preduzeće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.