Izvor: B92, 02.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pal: Odnosi na granici skandala

Subotica -- Predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara kaže da su međunacionalni odnosi u Vojvodini bili na granici skandala.

Šandor Pal navodi da odnosi srpskog i mađarskog naroda, na sreću, nikada nisu prešli tu granicu. Pal je rekao da se radi o sukobu niskog inteziteta. "To je vrsta specijalnog rata koji se vodi iz jednog centra koji na žalost još nije otkriven", izjavio je on.

Prema njegovim rečima, za sprečavanje manipulacija u političke svrhe nužno je da Ministarstvo unutrašnjih poslova reaguje na svaki incident i o tome obavesti javnost. Pal kaže da ima dosta slučajeva koji nisu razjašnjeni i o kojima javnost nema podatke, a da se takvim pojavama manipuliše.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.