PREDLOŽEN MAKSIMUM MOGUĆNOSTI ZA POVEĆANJE ZARADA

Izvor: Kurir, 11.Okt.2010, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDLOŽEN MAKSIMUM MOGUĆNOSTI ZA POVEĆANJE ZARADA

BEOGRAD - Ministarstvo pravde je predložilo da se od 1. januara primanja zaposlenima u pravosudnoj administraciji povećaju za 30 odsto, uz istovremenu preraspodelu plata u državnoj administraciji, sudstvu i tužilaštvu, izjavila je

BEOGRAD - Ministarstvo pravde je predložilo da se od 1. januara primanja zaposlenima u pravosudnoj administraciji povećaju za 30 odsto, uz istovremenu preraspodelu plata u državnoj administraciji, sudstvu i tužilaštvu, izjavila je ministarska >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pravde Snežana Malović.

"Zaposlenima u sudskoj administraciji u oktobru, novembru i decembru biće isplaćena dodatna stimulacija po tri hiljade dinara iz prihoda ostvarenih naplatom sudskih taksi", rekla je Malovićeva.

Tu inicijativu, koja je predložena predstavnicima Sindikata zaposlenih u pravosuđu, Ministarstvo pravde je već pokrenulo, navela je Malovićeva i dodala da su pregovori s predstavnicima sindikata u toku.

Zaposleni u pravosudnoj administraciji u celoj Srbiji, nezadovoljni visinom zarada, stupili su danas u generalni štrajk, uz poštovanje minimuma procesa rada postupanja u svim hitnim predmetima. U beogradskim sudovima je nastavljen generalni štrajk koji je počeo u sredu, dok je u sudovima u Srbiji taj vid izražavanja nezadovoljstva počeo danas, pošto su prethodna tri radna dana zaposleni u sudskoj administraciji u Republici obustavljali rad na po sat vremena.

Zbog štrajka sudske administracije, sva suđenja su bila odlagana izuzev u hitnim predmetima, pošto su predsednici sudova postigli dogovor sa sindikatom o poštovanju minimuma procesa rada.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.