POSAO IZGUBILO 400.000 LJUDI

Izvor: Kurir, 17.Feb.2011, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSAO IZGUBILO 400.000 LJUDI

BEOGRAD - Od početka krize je u Srbiji bez posla ostalo 400.000 ljudi, a javni dug se približio cifri od 45 odsto bruto društvenog proizvoda, što govori u koliko se lošoj situaciji zemlja nalazi i u koliku bi dubiozu zapala ako bi se plate povećale za samo jedan odsto, rekli su juče predstavnicima sindikata predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), piše Danas.

Predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić je izjavila da je bila "zatečena podatkom" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << o broju izgubljenih radnih mesta, jer podatak koji su sindikati imali nije prelazio brojku od 280.000.

"Rekli su nam da je izgubljeno 400.000 radnih mesta i da je taj podatak apsolutno tačan, što nam govori da naša vlada to zna, ali nije htela da iznese u javnost", konstatovala je Ranka Savić.

Ona je izjavila da su predstavnici MMF na sastanku u sredu rekli sindikalcima da mesta za povećanje plata u budžetu nema i da Srbija ne može da očekuje nove investicije, jer je klima za ulaganje "nestabilna".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.