POMREĆE, BRE, POLA SRBIJE ZBOG GM HRANE!

Izvor: Kurir, 06.Jun.2011, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMREĆE, BRE, POLA SRBIJE ZBOG GM HRANE!

BEOGRAD - Preti nam nestanak. Polovina stanovništva Srbije će umeti, a polovina postati sterilna, poručili su govornici na protestu protiv genetski modifikovane hrane koji je juče u centru Beograda organizovao Ekološki pokret Srbije. Na skupu koji je održan na Svetski dan

BEOGRAD - Preti nam nestanak.

Polovina stanovništva Srbije će umeti, a polovina postati sterilna, poručili su govornici na protestu protiv genetski modifikovane hrane koji je juče u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << centru Beograda organizovao Ekološki pokret Srbije. Na skupu koji je održan na Svetski dan zaštite životne sredine pred nekoliko stotina okupljenih građana Nikola Aleksić, predsednik Ekološkog pokreta, upozorio je građane na opasnost od genetski modifikovane hrane.

- Neophodna je stroža kontrola uvoza namirnica jer se dešava da građani ne znajući konzumiraju GMO. Takođe, nadležni moraju bolje kontrolisati uvoz semena žitarica jer je sve veći broj njiva na kojima se gaji genetski modifikovan kukuruz i soja - rekao je Aleksić. On je podsetio na opasnost od usvajanja Kodeksa alimentarijusa, pravilnika koji dozvoljava upotrebu hormona rasta i mnogih štetnih aditiva, kao i od neobeleženih aviona koji bacaju otrove na zemlju.

- Na planeti Zemlji sve će izumreti ukoliko nastavimo da upotrebljavamo genetski modifikovane organizme. Najbolji svetski stručnjaci složili su se da oni izazivaju 65 najtežih bolesti kod ljudi - rekao je Aleksić.

(S. Ž.)

Zahtevi:

* Prekid upotrebe GMO

* Zabrana letova avionima koji zaprašuju građane otrovom

* Prekid korišćenja pravilnika Kodeks alimentarijus

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.