POČINJE ISPLATA ŠTEDNJE DAFIMENT BANKE U CRNOJ GORI!

Izvor: Kurir, 10.Jan.2012, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČINJE ISPLATA ŠTEDNJE DAFIMENT BANKE U CRNOJ GORI!

Kada iz Srbije dobije bazu podataka, Ministarstvo finansija Crne Gore će utvrditi pravo na isplatu i visinu iznosa deviznih sredstava deponenata

PODGORICA - Ministarstvo finansija Crne Gore je danas najavilo da će isplata deviznih depozita kod bivše beogradske Dafiment banke i podgoričke Banke privatne privrede početi "najkasnije" do kraja prvog kvartala ove godine. Uslovi za isplatu te štednje, kako je saopšteno, stekli su se pošto su ministarstva finansija Crne Gore i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbije potpisala sporazum o razmeni podataka o deviznim štedišama i njihovim depozitima.

Kada iz Srbije dobije bazu podataka, Ministarstvo finansija Crne Gore će, prema saopštenju, utvrditi pravo na isplatu i visinu iznosa deviznih sredstava deponenata, kao i način isplate, o čemu će izdati potvrde. Prema ranije saopštenim podacima, vlasnici stare devizne štednje u Crnoj Gori su prijavili više od 19 miliona evra potraživanja, od čega je oko 11 miliona štednja u takozvanim piramidalnim bankama.

Crnogorsko Ministarstvo finansija koje je ranije vise puta najavljivalo početak isplate štednje kod Dafiment banke, saopštilo je februara 2009. godine da će prva rata štedišama biti isplaćena u iznosu od po 380 evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.