Ovo su REŠENJA današnjeg testa iz srpskog jezika

Izvor: Blic, 15.Jun.2016, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su REŠENJA današnjeg testa iz srpskog jezika

Prvi od tri testa na maloj maturi za buduće srednjoškolce završen je u 11 sati danas, mada su maturanti učionice napuštali mnogo ranije uz objašnjenje da je tekst iz srpskog/maternjeg jezika bio lak. "Blic" otkriva kako je izgledao današnji test iz srpskog jezika, kao i njegove rezultate. Maturanti, proverite kako ste prošli!

Maturanti će sutra raditi test iz matematike, a prekosutra kombinovani test.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je polaganje završnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispita iz srpskog jezika okončano bez problema, a da je izlaznost na ispit , prema pristiglim podacima iz 16 školskih uprava, bila je 98,09 odsto.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. juna, a konačni 24. juna, popunjavanje i predaja liste želja predvidjena je 25. i 26. juna u matičnim školama, a upis učenika u prvom upisnom krugu je 5. i 6. jula 2016. godine.

Zbog najavljenih visokih temperatura narednih dana u Srbiji, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja apeluje da škole učenicima koji polažu završni ispit obezbede što ugodnije uslove - rashladjene prostorije i flašice sa vodom, kako bi učenici mogli nesmetano da obave završni ispit.

TRI DANA ISPITNE DRAME Đaci test iz srpskog jezika završili za sat vremena uz komentar: Ovo je bilo lako!

Ovo su rezultati testa iz srpskog jezika:

Resenje-testa-iz-srpskog-jezika-mala-matura-2016

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.