Ovo je hrabri vozač autobusa

Izvor: Mondo, 05.Jun.2013, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je hrabri vozač autobusa

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas zahvalio se vozaču gradskog autobusa Aleksandru Laleviću, koji je zaštitio putnike od naoružane osobe u autobusu na liniji 25 Karaburma - Kumodraž.

"Ja bih želeo da se Aleksandru, u ime Beograđana koji su bili u autobusu u tom trenutku, ali i u ime svih ostalih koji koriste gradski prevoz, zahvalim na prisebnosti i na tome što nije razmišljao o svojoj bezbednosti, nego o bezbednosti putnika", rekao je Đilas novinarima u gradskoj skupštini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
On je kazao da su svi autobusi u sistemu grada Beograda obezbeđeni takozvanim panik-tasterima, što predstavlja "konkretnu korist" od BusPlus sistema, jer nadležni mogu da reaguju "za svega nekoliko minuta".

Napadač A.I. (29), predstavljajući se kao policajac, juče oko podne u ulici Braće Jerković pretio je pištoljem vozaču i putnicima i pokušavao da natera vozača da ga vozi ka Grockoj.

Vozač autobusa pritisnuo je panik-taster, nakon čega je došla policija i privela A.I, koji je u međuvremenu izašao iz autobusa.

"U početku nisam osećao veliki strah, čak mi je bio malo smešan gospodin koji je došao pijan i tražio da ga vozim za Begaljicu. Međutim, počela je panika kada je izvadio pištolj i uperio u putnike", rekao je Lalević.

Prema njegovim rečima, u ovakvim situacijama vozači ne treba da se sukobljavaju sa napadačima nego da "imaju više pameti" i pokušaju da situaciju "okrenu na šalu, ako nešto može da se izbegne".

"Ja bih hteo da poručim našim vozačima da se ne svađaju sa ovakvim prestupnicima i ne glume heroje, nego da se alarmira policija da bi se sprečio neki dalji incident", dodao je on.

(Beta, foto: Tanjug, Zoran Žestić)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.