Otkazi 81 rudaru do kraja sedmice

Izvor: S media, 19.Avg.2009, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazi 81 rudaru do kraja sedmice

Upravni odbor rudnika boksita Srebrenica doneo je odluku da, zbog izuzetno teškog materijalanog položaja, od 126 zaposlenih rudara, 81 proglasi za tehnološki višak.

"Rešenje o prestanku radnog odnosa ovim rudarima biće uručeno do kraja sedmice, a svi koji su proglašeni tehnološkim viškom biće zbrinuti u skladu sa zakonom", rekao je v. d. direktora rudnika Miloš Divović.

On je dodao da će Upravni odbor do kraja ove sedmice zasedati i odrediti visinu otpremnina >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za sve otpuštene rudare, koja će biti veća od zakonom predvidjene.

Medju otpuštenim rudarima rudnika boksita Srebrenica, 69 je sa područja Zvornika, a 12 iz opština Srebrenica i Bratunac.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.