Osumnjičeni Budvani negirali krivicu

Izvor: Akter, 13.Avg.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni Budvani negirali krivicu

Predsednik opštine Budva Lazar Rađenović i bivši potpredsednik te opštine Dragan Marović negirali su danas krivicu za koju su osumnjičeni, saopštili su novinarima njihovi branioci

Rađenović i Marović, kao i menadžerka Budve Milena Marović Bogdanović, bivši predsednik opštine Rajko Kuljača i bivši opštinski funkcioner Aleksandar Tičić uhapšeni su jutros, pošto su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja oštetitili budžet opštine Budva, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << nekim spekulacijama, za oko sedam miliona evra.

Svi oni su danas saslušani i zadržani u policiji do odluke istražnog sudije da li će im odrediti pritvor. Oni se terete za delo iz oblasti organizovanog kriminala, a njihovo hapšenje naložio je specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Milivoje Katnić.

Kako je novinarima objašnjeno, budvanski sadašnji i bivši funkcioneri se terete jer se tvrdi da su akteri zaključenih aneksa ugovora između opštine Budva i investitora firme Trejd Unik, po kojima je vrednost prodatih poslovnih prostora mnogo manja od one koja je navedena u primarnom ugovoru.

Dragan Marović je brat, a Milena Marović Bogdanović ćerka potpredsednika crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.