Ostavke na kragujevačkom Pravnom fakultetu

Izvor: S media, 04.Jul.2009, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavke na kragujevačkom Pravnom fakultetu

Dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu profesor Stanko Bejatović i predsednica Saveta fakulteta Snežana Soković izjavili su da su podneli ostavke na te funkcije.

Bejatović nije želeo da obrazlaže ostavku rekavši da je reč o "ličnom činu" na koji ima pravo. Sokovićeva je kazala da je njena ostavka takodje lični čin.

Ona je, medjutim, dodala da je ostavku podnela odmah nakon što je većina članova Saveta Pravnog fakulteta imenovala profesora Predraga Stojanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za vršioca dužnosti dekana.

"Naši problemi jesu takvi kakvi jesu, ali najbitnije je da se nastavne aktivnosti odvijaju bez problema i da vlada veliko interesovanja srednjoškolaca za upis na Pravni fakultet", rekla je Sokovićeva.

Ona je kazala da će ne jesen biti održani redovni izbori za dekana i predsednika Saveta Pravnog fakulteta, kao i svih čelnih ljudih drugih fakultetskih tela.

Bejatović je ostavku podneo u sredu, na sednici Nastavno-naučnog veća, a Sokovićeva sutradan na sednici Saveta.

Stojanović je medju optužeima u "aferi indeks" koja je na kragujevačkom fakultetu otkrivena pre tri godine i do danas nije dobila svoj epilog.

U toj aferi je zbog mita, zloupotrebe službenog položaja i falsikovanja isprava, optuženo 89 osoba, a podneto je i 159 krivičnih prijava.

Naredno sudjenje ovoj grupi profesora zakazano je za 1. septembar.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu podneo ostavku

Izvor: Blic, 04.Jul.2009

Dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu profesor Stanko Bejatović i predsednica Saveta fakulteta Snežana Soković izjavili su danas Tanjugu da su podneli ostavke na te funkcije.....Bejatović nije želeo da obrazlaže ostavku rekavši da je reč o "ličnom činu" na koji ima pravo. Sokovićeva je kazala...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.