Izvor: Blic, 09.Sep.2009, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan Komitet za bezbednost saobraćaja

Komitet za kontrolu i bezbednost saobraćaja u Srbiji formiran je danas pri Ministarstvu za infrastrukturu.

S obzirom na povećan broj incidenata u saobraćaju, žrtve i veliku materijalnu štetu, kao i zbog velikog povećanja obima saobraćaja, čiji se rast očekuje dobijanjem belog šengena, to ministarstvo želi da obavlja učestalu kontrolu saobraćaja u Republici.

U okviru komiteta formirano je četiri potkomiteta, čiji je zadatak da se poveća kontrola saobraćaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na rečnim tokovima, vazduhu, železnici i na putevima u Srbiji, analizira i preduzimaju konkretne mere i utvrđuju odgovornosti radi smanjenja broja incidenata i žrtava.

Komitet, koji ima 25 članova i čiji predsednik je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, zasedaće jednom mesečno i organizovati konferencije za štampu radi upoznavanja javnosti sa radom, incidentima koji su se desili i merama koje se preduzimaju.

Potkomiteti će zasedati jednom u 15 dana.

Broj incidenata, a naročito broj poginulih, biće obrađivan dnevno i nedeljno sa detaljnom analizom i upoređivanjem za isti period protekle godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.