Ortopedi savetuju oprez zbog klizavih puteva

Izvor: RTS, 04.Jan.2015, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ortopedi savetuju oprez zbog klizavih puteva

Pred početak radne nedelje, ortopedi savetuju pešacima dodatni oprez. Prethodnih dana bilo je više pacijenata koji su se javljali zbog preloma, nego uobičajeno.

Društvo 1 Ortopedi savetuju oprez zbog klizavih puteva

2 Niš, kada je kralj šetao trgovačkom kućom

3 Bez dovoljno vode 85 odsto svetskog stanovništva

4 Žalba ne košta, ali nije džaba

5 Vremeplov (4. januar 2015)

Zbog snega, kiše i niskih temperatura, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mnogo je onih koji su se ovih dana klizali, posrtali, ali i padali. Neoprezni pešaci, upetostručili su posao ortopedima. Dve trećine povreda se smatraju teškim.

"To su najčeše teški prelomi koji zahtevaju operativno lečenje, to nisu sitnice koje mogu da prođu kod kuće sa nekim gipsom, vrlo često ugrožavaju život, jer to su najviše prelomi na donjim ekstremitetima - prelomi segmenta kuka, potkolenice, kolena, ali i donjih ekstremiteta", kaže dr Zoran Baščarević, direktor Instituta za ortopediju na Banjici.

Posebno su ugroženi stariji.

"Misle da moraju da kupe novine tog jutra, da moraju da kupe hleb - a ne moraju mogu da sačekaju da ih kupe u 12 sati, međutim sve se dešava u jutarnjim satima tako da su hitne službe zatrpane već u ranim popodnevnim satima", dodaje dr Baščarević.

Zato ortopedi upozoravaju, obujte odgovarajuću obuću i hodajte pažljivo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.