Izvor: B92, 27.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužen za ratne zločine pokušao samoubistvo

Novi Sad -- Mirko Vojnović, optužen za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara, pokušao je u utorak samoubistvo u krugu novosadske bolnice, izjavio je Radiju B92 istražni sudija Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu Miroslav Alimpić: "U 6 časova ovaj pritvorenik je skočio kroz prozor zgrade gde se nalazio na postoperativnom tretmanu posle operacije koju je imao 23. januara. Prilikom pada zadobio je više povreda koje ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavljaju teške telesne povrede, opasne po život i trenutno se nalazi na odeljenju reanimacije bolnice u Novom Sadu."

Mirko Vojnović jedan je od osmorice optuženih za ubistvo 192 ratna zarobljenika na Ovčari, a suđenje za ovaj ratni zločin najavljeno je za 9. mart pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.