Oprezno sa unošenjem hrane u Crnu Goru

Izvor: Blic, 26.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprezno sa unošenjem hrane u Crnu Goru

Turisti koji dolaze na letovanje na Crnogorsko primorje od 1. juna neće moći da unose neograničene količine hrane u tu državu, saopštili su juče zvaničnici.

Prema pravilniku koji su donela ministarstva zdravlja i poljoprivrede, turisti u svom prtljagu mogu da imaju sušeno voće, povrće, gljive, sirovu kafu, začine, čajeve ukupne težine do kilogram, kao i litar alkoholnog pića u originalnoj ambalaži i sa deklaracijom.

Dozvoljeno je i unošenje dva litra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drugog pića, koje takođe mora biti deklarisano i u originalnoj ambalaži, kao i unošenje pet litara flaširane vode u originalnoj ambalaži.

Kombinovana i ostala hrana koja je upakovana, deklarisana i namenjena direktnom konzumiranju krajnjih potrošača, kao što su sendviči, keks i slični proizvodi, mogu se uneti u ukupnoj količini do jednog kilograma.

Dozvoljeno je i unošenje i do jednog kilograma proizvoda za ishranu dece i dijetetska hrana koja se koristi iz medicinskih razloga, pod uslovom da ti proizvodi ne zahtevaju posebne uslove čuvanja, da su deklarisani, kao i da imaju neoštećenu ambalažu, osim u slučaju kada se trenutno koriste.

Obaveštenje o hrani koja se može uneti na teritoriju Crne Gore biće istaknuto na vidnom mestu na graničnom prelazu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.