Oni su pozitivni uzori u društvu

Izvor: RTS, 15.Nov.2019, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni su pozitivni uzori u društvu

U Novom Sadu su proglašeni dobitnici priznanja "Youth heroes" (Mladi heroji), koje po četvrti put dodeljuje Egzit fondacija za izbor pozitivnih uzora u društvu.
Priznanja su dodeljena u četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti, a dodeljenja je i specijalna nagrada Dejani Bačko svetskoj prvakinji u parataekvondou i slikarki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja crta nogama.
Prvu nagradu za Nauku i obrazovanje dobila je Jelena Ivančić, najbolja matematičarka u Evropi, kao i Vojislav Gligorovski diplomirani inžinjer elektrotehnike i diplomirani biolog.
Prvu nagradu za Preduzetništvo dobio je Aleksa Nišavić, koji je sa 16 godina osnovao svoju marketinšku agenciju, dok je najbolji u oblasti društvennog aktivizma Srećko Zdravković iz Bora.
Priznanje za kulturu i umetnost dobila je Tamara Rogović, koja je najmlađa magistarka vizuelnih umetnosti u svetu.
Tokom kampanje "Youth heroes", koju Egzit fondacija dodeljuje uz podršku NIS-a i Radio-televizije Srbije, dosad su dodeljena 52 priznanja mladim ljudima u Srbiji.
Priznanje se dodeljuje da bi se ukazalo na to da se vredan rad, upornost, radoznalost, humanost, hrabrost i kreativnost isplate.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nagrade za „Mlade heroje“

Izvor: RTS, 15.Nov.2019

U Novom Sadu proglašeni su dobitnici priznanja „Mladi heroji“ koje četvrtu godinu dodeljuje fondacija Egzit. Specijalna nagrada dodeljena je Dejani Bačko, svetskoj prvakinji u parataekvondou i slikarki. Prvu nagradu za nauku i obrazovanje dobili su Jelena Ivančić i Vojislav Gligorovski,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.