Ombudsman: Više od 30 stranaca namerava da traži azil

Izvor: RTS, 22.Maj.2015, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsman: Više od 30 stranaca namerava da traži azil

Više od 30 stranaca je u ovoj godini izrazilo nameru da traži azil u Srbiji ustanovljeno je tokom posete tima Zaštitnika građana stanici granične policije na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.
Kako je navedeno na sajtu ombudsmana, ti stranci su dalje upućeni u centre za azil, ali je konstatovano da se mali broj njih obratio nadležnim organima radi sprovođenja dalje procedure azila, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />U saopštenju je najavljeno i da će zaštitnik građana u narednom periodu intenzivirati posete aerodromu i obavljati neposredan uvid u postupanje policije prema pristiglim putnicima, kako bi proverio da li im je omogućeno da, u skladu sa zakonom, izraze nameru za traženje azila.
Tim Zaštitnika građana posetio je stanicu granične policije na aerodromu ''Nikola Tesla'' pre nekoliko dana radi sagledavanja postupanja prema migrantima, naročito tražiocima azila.
Tokom posete tim ombudsmana ostvario je veoma dobru i profesionalnu saradnju sa komandirom stanice granične policije Slobodanom Ćopićem i njegovim saradnicima, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.